Kinder Atelier

Ik ben benieuwd wat jij gaat maken!

boeken-en-kwastenAandacht
In het atelier werk ik met kleine groepen van maximaal 6 kinderen zodat elk kind de aandacht krijgt die het nodig heeft.

Materialen en Technieken
Er wordt met uiteenlopende technieken en materialen van goede kwaliteit gewerkt zoals acrylverf, ecoline, oliepastelkrijt, zacht pastelkrijt, kleurpotloden, stiften, markers, fineliners, inkt, waterverf, papier, karton, collage, drukwerk en misschien nog wel meer...

Op papier kan alles
inspiratie voor de cursussen en workshops vind ik overal om mij heen: de natuur en haar seizoenen. het leven en werk van beroemde kunstenaars. Dagelijkse dingen. Mensen. Musea. Boeken. De wereld. En dat resulteert in steeds weer een nieuwe cursus. want op papier kan alles zoals jij het bedenkt!

Cursus Agenda

Voor elke cursus geldt:

  • Voor kinderen van 7-12 jaar. (max. 6 kinderen)
  • Vrijdagmiddag van 16:00 - 17:15 uur.
  • Inclusief alle materialen, sap en iets lekkers

Eerder gegeven Cursussen

De Kunst Afkijken
Beroemde kunstenaars als Karel Appel, Hendrik Avercamp, Klaas Gubbels; Hoe schilderden zij? Wat schilderden zij? We kijken de kunst af en gaan daarna zelf aan de slag.

Een Boekje maken
We gaan wat schrijven, lekker tekenen en schilderen, waarschijnlijk komen er nog wat druksels aan te pas en dan heb jij na 5 workshops je eigen boekje gemaakt!

Kunst-stukjes
De kunst van beroemde kunstenaars en hun bijzondere ideeen zijn onze inspiratiebron deze cursus. We kijken ernaar, praten erover en maken daarna ons eigen kunstwerk, elke week met weer andere materialen en tecnieken.

Kubus Kunst
Je krijgt een vierkant houten blok (=kubus) dat je gaat beschilderen.
Op elk vlak komt een nieuw klein schilderijtje: een Kubus met Kunst aan alle Kanten!

Cursus: Mozaïek
Werken met gekleurde mozaïek scherven en aan het eind van de cursus heb je een mozaïekkunstwerk waar de vrolijkheid vanaf spat!

Cursus: Schilder Experimenten
Vele materialen en technieken komen voorbij deze cursus en er ontstaan de meest bijzondere kunstwerken!

Kleurig Kunstwerk
Twee workshops lang gaan we plezier hebben met schilderen en druktechnieken. De derde workshop ontstaat uit al die schilderexperimenten een kleurig drie-dimensionaal kunstwerk.

Lijntje-Stipje-Streepje
Lijn voor lijn, stip na stip, streep na streep kunstwerken maken. In zwart-wit of kleur. En of je het nu droedelen of zentanglen noemt: het wordt joúw tekening! Elke week een nieuwe variant.

Poppetjes,Beestjes en andere bijzondere Wezens
Door het oogjes te geven komt elke vorm tot leven,hoe leuk is dat! Van dreutels tot mensfiguren, we gaan het maken!

Verhalen en Meer
Luisteren naar een verhaal, gedicht of fabel waarna je gaat schilderen en tekenen want op papier kan alles zoals jij het bedenkt!

Druktechnieken
Bijzondere technieken zoals bijvoorbeeld drukken, stempelen, marmeren en andere technieken. We gaan het allemaal uit proberen, we gaan druksels maken.

Ver weg en Dichtbij.
Ga je mee naar ver weg en dichtbij. Over land over zee?
We vinden onze inspiratie overal en nergens.

Beestenboel
We gaan ons beestachtig gedragen en 5 weken lang dieren schilderen en tekenen. Wie doet mee?!

De kunst afkijken
Beroemde kunstenaars als Karel Appel, Hendrik Avercamp, Klaas Gubbels; Hoe schilderden zij? Wat schilderden zij?
We kijken de kunst af en gaan daarna zelf aan de slag!

Ik Hou van Holland!
Amsterdam, de molens van Kinderdijk, koeien in de wei, de Noordzee, tulpenvelden... Nederland is mooi! En dát gaan we tekenen en schilderen.

Reis om de Wereld
We gaan op reis in de tijd, op bezoek bij andere volken, naar verre landen en we laten ons inspireren door alles wat we onderweg tegenkomen.

Collage
Je werkt 3 weken lang aan één groot schilderij op papier dat je maakt met verschillende teken- en schildermaterialen. En dat wat je maakt hoeft niet waarheidsgetrouw te zijn, je maakt het precies zoals jij het wilt want het wordt: Jouw Wereld.

Fantaseren met je kwast
In je dromen en je fantasie kan alles, net als in deze cursus. Verzin je eigen kunstwerk: bijzondere beesten, vliegende vormen, spetterende spatten of gewoon een toverkasteel.

Schilder Experimenten
Doe je schort aan want je gaat niet alleen schilderen met je kwast, maar ook met vork en mes! Je gaat plakken, knippen, tekenen en schilderen met verf, krijt, inkt en stift. Soms zelfs in één kunstwerk tegelijk!

Beroemde Kunstenaars
We kijken naar het werk van beroemde kunstenaars. Hoe schilderden zij? Zo hield Rembrandt van krassen, hij kraste de mooiste tekeningen met pen en inkt. Morandi was een schilder die heel stille, heel witte, stillevens schilderde. En Kandinsky kon eigenlijk niet kiezen of hij muziek wilde maken of schilder wilde worden, dus deed hij het gewoon allebei! We werken elke les over een andere kunstenaar.

Mandala Expressie
Een mandala is een kunstwerk gemaakt binnen de vorm van een cirkel. In deze cursus maak je elke les een nieuwe mandala met steeds weer ander materiaal. Zo kun je pastelkrijt heerlijk met je vingers bewerken zodat de mooiste kleuren ontstaan. We gaan schilderen met acrylverf. Tekenen doen we in zwart-wit met fijne dikke markers. Met water en aquarelverf kun je kleuren prachtig in elkaar laten vloeien. Wat preciezer tekenwerk doen we met lyra potloden.

Tekenen als Hundertwasser
Kijken naar de kunst van Hundertwasser maakt je vrolijk en blij! Hij schilderde sprookjesachtige huizen, bomen als lolly's: een droomwereld in stralende kleuren. Hundertwasser hield niet van recht en hoekig. Hij maakte graag ronde vormen en golvende lijnen. Net zoals in de natuur.
In deze cursus gaan we dat ook doen. We werken in een combinatie van zwarte stiften, fluorstiften en ecoline op papier.
Elke les vertel ik over deze kunstenaar, kijken we samen naar zijn schilderwerk en praten we erover.
En dan natuurlijk zelf lekker creatief aan de slag!

Kleur
Wat is je lievelingskleur en van welke kleur houd je juist niet? De ene kleur maakt je vrolijk, de andere juist somber. Kleuren kunnen warm of koel zijn.
We gaan het allemaal onderzoeken met verschillende materialen zoals bv. acrylverf, oliepastelkrijt, stift, ecoline etc.

Het Schilderlab
In een laboratorium doe je ontdekkingen. Wij gaan elke week een ander materiaal of techniek ontdekken en er ontstaan de mooiste dingen!